Babymat: Enkel linsfärssås
Detta är en kategori som är väldigt långt från mina andra. Men den känns lite naturlig att gå in på ändå, då min blogg tagit en liten vändning det senaste. Eller ja, det senaste året. Jag försöker skriva ner bra recept jag testar till Cleo så att jag själv ska komma ihåg dem så då kan jag ju faktiskt dela de med er. Idag är det våran linsfärssås med pasta jag delar med av, en hit både för stora och små och dessutom är den väldigt enkel att göra och variera. Vilket är helt perfekt. Dock måste nog er bebis tycka om lite smak och gärna inte vara helt för puré när ni ska bjuda på denna.
Får helt klart jobba på mitt matfotograferande, tror jag ska ta en Skillsharekurs för det.
Storkok (5 vuxenportioner och ca 15 bebis)
400 gram röda linser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1-1,5 liter vatten
2 paket krossade tomater
torkad oregano
peppar (+ salt)
cayennepeppar (+ chilli)
(Soja)
Jag har valt att inte salta förrän efter att jag tagit ur Cleos del, även sojan och chillin har fått vänta. Men det är en smaksak hur man vill göra. Så länge man inte överdriver med något ska det nog gå bra, men jag är saltoman så lika bra.
1. Hacka löken och stek den i en stor kastrull med lite olja, släng i de kryddor du vill ha med. Pressa i vitöken.
2. När löken mjuknat häller du i linserna och steker runt dem snabbt innan du häller i vattnet (börja med 1 L) låt koka i 5 min utan lock. (Sätt igång pastavattnet)
3. Häll i de krossade tomaterna och låt koka i ca 15 min utan lock. Tillsätt lite mer vatten om du känner att det behövs.
4. Blanda i oreganon om du inte gjort det och servera.
Till detta har jag gjort två olika pastor i och med att jag inte orkar klippa spagettin, så till oss vuxna blev det vanlig spagetti och till bebis blev det små pastastjärnor (Stelline) men här kan man ju såklart välja äggfri/glutenfri pasta efter hur man tycker att man vill ha det.
Nöjd tjej som fått äta hemmagjord linsfärsås, även om det var lite ovant i början då det var lite mer tuggmotstånd än vad barnmat normalt har.